Duurzame hotelwereld

Hotel Mastbosch Breda werkt aan een duurzame hotelwereld

Hotel for Trees – Where hotel guests plant trees

Vanaf heden hebben wij een nieuwe samenwerking met Hotel for Trees. Zij leveren een concrete bijdrage aan een groenere hotelwereld. Bomen zijn een wezenlijk onderdeel van het klimaat hier op aarde. De stichting plant één nieuwe boom voor iedere dag dat u als gast er voor kiest een kamerschoonmaak over te slaan. Het doel van de organisatie is om per jaar minimaal 1 miljoen nieuwe bomen te planten. Een goed initiatief bij het verduurzamen van de bedrijfsvoering. Wij begrijpen als geen ander dat een groenere planeet een belangrijk onderdeel is om onze toekomst veilig te stellen. Iedereen zal hieraan zijn steentje moeten bijdragen, zo ook wij als hotel. Wij bieden u als gast graag zelf de mogelijkheid om deel te nemen aan dit initiatief.

Hoe gaat dit in zijn werk:

Bij een meerdaags verblijf kunt u zelf aangeven of uw kamer schoon wordt gemaakt. Met een groene deurhanger aan de deur wordt de kamerschoonmaak een dagje overgeslagen en wordt er een boom geplant! Wij kunnen dit direct zelf doorvoeren op de website. Op de website van Hotel for Trees kun je iedere dag zien hoeveel bomen er geplant zijn door onze gasten.

Wij hopen dat jullie net zo enthousiast zijn als wij.

Helpen jullie mee om meer bomen te planten?

  
 
Kijk voor meer informatie: hotelfortrees.com

Made Blue – Schoon drinkwater voor iedereen

Nog steeds is waterschaarste een groot probleem! Graag helpen wij de wereld een handje door duurzamer te werk te gaan. Wij hopen u ook! Wij zijn een tijdje geleden al een samenwerking aangegaan met Made Blue Foundation.
Made Blue investeert in diverse waterprojecten in verschillende landen waar dit hard nodig is. Zij zorgen er voor dat er voor steeds meer mensen schoon drinkwater beschikbaar is of steeds meer punten. Wij helpen hier als hotel graag aan mee. In ons restaurant serveren wij plat- en bruiswater in speciale herbruikbare waterflessen. Dit is lokaal gefilterd en gekoeld water. Waarbij elke donatie van 30 cent 1.000 liter schoondrinkwater op levert in de ontwikkelingslanden. Verder zorgt het voor een besparing van CO2 uitstoot en ook voor het vermijden van plastic afval.

Wat kunt u doen als onze gast:

Voor elke fles water die wij bij u op tafel zetten, draagt u, samen met ons, een steentje bij aan een mooi project om een hoop mensen toegang te geen aan schoon en drinkwater.

Op de website van Made Blue kunt u meer informatie vinden over dit mooie project!