Burgemeester Kerstenslaan 20
+31 (0)76 - 5650050
Book Now
Mastbos Breda
Wandelen of fietsen in het Mastbos

Mastbos Breda, één van de oudste productie bossen van Nederland

Het Mastbos Breda. Een van de oudste productie bossen van Nederland. Dit prachtige stuk natuur is een genot voor de natuur liefhebber. Het Mastbos in Breda werd vroeger gebruikt voor de productie van scheepsmasten. Tevens fungeerde het mooie Mastbos als jachtterrein voor de “Heeren van Oranje”. Het Mastbos Breda wordt hedendaags gebruikt door jong en oud. Het Mastbos Breda is voorzien van wandelroutes van verschillende lengtes. Ook voor de gasten die minder goed ter been zijn, zijn er rollator paden aangelegd. Na een vergadering even het hoofd leegmaken of een stevige wandelen met de familie.

Het Mastbos Breda biedt ook de kleine wandelaars ook wat vertier in het speelbos! In het Mastbos heeft Staatsbosbeheer een aantal wandelroutes uitgezet, die gemarkeerd zijn met gekleurde koppen. Bij het startpunt van de routes staan ook informatiepanelen.

Wij raden u de volgende wandelroutes aan

Drone beelden door Lars Scheve

Natuurbeleving wandelroute Mastbos

Een prachtige wandelroute door het Mastbos in Breda. U kunt tijdens deze wandelroute door het Mastbos Reeën, roofvogels, zilverreigers en nog veel meer wild tegen komen. Als u via deze route het Mastbos verkent geniet u op en tot van vele plant- en diersoorten die in dit prachtige stuk natuur leven. Ook kunt u via deze route langs de vele wildakkers en uitkijkpunten die dit gebied kennen.

Snuffel wandelroute Mastbos

Speciaal voor u en uw trouwe viervoeter is er in het Mastbos Breda een wandelroute. Deze wandelroute door het Mastbos in Breda is een 4 kilometer lange “honden los-loopgebied”, inclusief een hondenpoel.

Historische wandelroute Mastbos

De rijke geschiedenis van het Mastbos is overal in het bos zichtbaar. Deze historische route is te lopen via een kaart of via de app en leidt je over indrukwekkende lanen en langs eeuwenoude grove dennen. Sagen en legendes verhalen over prinsen, stropers en smokkelaars die hier vroeger ronddwaalden.

Deze Natuurbelevingsroute is 7,3 kilometer lang.
Deze Snuffelroute is 4 kilometer lang.
Deze Historische route is 8,3 kilometer lang.

Download de APP  Download de wandelroutes  Bekijk foto’s!

*Let op! Midden in het bos is de internetverbinding niet goed, download de app dus ook voordat je het bos ingaat.
De APP laadt in 2 stappen. Allereerst wordt de basisinformatie, de programmatuur gedownload. Vervolgens laadt de app de content die jij aangeeft. Dat kan zijn historie, natuur en/of kinderopdrachten. Als je alleen onderwerp ‘historie’ hebt gedownload krijg je dus geen informatie over de natuur en de opdrachten. Je moet dat van tevoren aangeven in de omgeving met verbinding.