Mastbos Breda & het Markdal

De achtertuin van Breda

Wandelen of fietsen in het Mastbos

Het Mastbos Breda. Een van de oudste productie bossen van Nederland. Dit prachtige stuk natuur is een genot voor de natuur liefhebber. Het Mastbos in Breda werd vroeger gebruikt voor de productie van scheepsmasten. Tevens fungeerde het mooie Mastbos als jachtterrein voor de “Heeren van Oranje”. Het Mastbos Breda wordt hedendaags gebruikt door jong en oud. Het Mastbos Breda is voorzien van wandelroutes van verschillende lengtes. Ook voor de gasten die minder goed ter been zijn, zijn er rollator paden aangelegd. Na een vergadering even het hoofd leegmaken of een stevige wandelen met de familie.

Het Mastbos Breda biedt ook de kleine wandelaars vertier in het speelbos! In het Mastbos heeft Staatsbosbeheer een aantal wandelroutes uitgezet, die gemarkeerd zijn met gekleurde koppen. Bij het startpunt van de routes staan ook informatiepanelen.

Het prachtige Mastbos Breda, een van de oudste productie bossen van Nederland. Dit jaar bestaat het mooie Mastbos Breda al 500 jaar. Dit jaar zullen er allerlei festiviteiten zijn omtrent dit jubileumjaar. Wilt u op de hoogte blijven van al het Mastbos nieuws? Volg het Mastbos dan op Facebook. Speciaal voor dit jubileumjaar zijn er nieuwe wandelroutes uitgestippeld door de boswachters van het Mastbos.

Het Mastbos Breda een prachtig bos met aan de randen de weides van het Markdal is het perfecte plaatje voor een wandelaar. Begin uw zondagse wandeling bij de Heeren van Oranje met een kop koffie om vervolgens weer bij het grand café te eindigen voor een heerlijke lunch!

Het Mastbos Breda is door een tal aan wandelroutes erg aangenaam voor de wandelaars. Bij Grand café de Heeren
van Oranje kunnen wij u voorzien van wandelroutes die door het gehele Mastbos lopen. Begin uw wandeling door het Mastbos bij de Heeren van Oranje en geniet, voordat u van de natuur geniet, eerst van onze gastvrijheid. Het Staatsbosbeheer heeft een aantal prachtige wandelroutes uitgezet in het Mastbos. Verschillend van afstand, zijn deze wandelroutes door het Mastbos perfect voor elk gezelschap.

Wandelroutes Mastbos Breda

Wandelen in het Mastbos en het Markel

Natuurbelevingsroute Mastbos

Een prachtige wandelroute door het Mastbos in Breda. U kunt tijdens deze wandelroute door het Mastbos Reeën, roofvogels, zilverreigers en nog veel meer wild tegen komen. Als u via deze route het Mastbos verkent geniet u op en tot van vele plant- en diersoorten die in dit prachtige stuk natuur leven. Ook kunt u via deze route langs de vele wildakkers en uitkijkpunten die dit gebied kennen.

De Natuurbelevingsroute is 7,3 kilometer lang

Snuffel wandelroute Mastbos

Speciaal voor u en uw trouwe viervoeter is er in het Mastbos Breda een wandelroute. Deze wandelroute door het Mastbos in Breda is een 4 kilometer lange “honden los-loopgebied”, inclusief een hondenpoel.

Deze Snuffelroute is 4 kilometer lang.

De Historische wandelroute Mastbos

De rijke geschiedenis van het Mastbos is overal in het bos zichtbaar. Deze historische route is te lopen via een kaart of via de app en leidt je over indrukwekkende lanen en langs eeuwenoude grove dennen. Sagen en legendes verhalen over prinsen, stropers en smokkelaars die hier vroeger ronddwaalden.

Deze Historische route is 8,3 kilometer lang.