Omgeving

Historisch stad & Prachtige natuur

Wat vindt u in de omgeving van Breda?

Kom naar het Mastbosch hotel en bezoek de omgeving van Breda. Wanneer u op zoek bent naar een heerlijke plek waar u tot rust wilt komen, maar ook de gelegenheid wilt hebben om te shoppen, rondwandelen, fietsen en de natuur verkennen, dan bent u in de omgeving van Breda aan het juiste adres! Het Hotel Mastbosch ligt aan de rand van het 500 jaar oude Mastbos met zijn verschillende wandelpaden, het honden losloopgebied en het Kasteel Bouvigne, zijn dit allemaal mooie uitstapjes om de omgeving van Breda te verkennen.
In 5 minuten bent u in Breda centrum
Wilt u toch wat meer bedrijvigheid dan is de binnenstad van Breda een echte aanrader! Breda als ‘Nassaustad’ is dit jaar uitgeroepen door Zoover als 2e beste binnenstad voor een Nederlandse citytrip. Daar zijn wij natuurlijk enorm trots op. In de binnenstad van Breda is het goed toeven voor gasten die meer willen weten over de Historie van Breda door middel van verschillende wandelroutes. Tevens heeft de binnenstad een diversiteit aan winkels om een dagje lekker te shoppen. Tijdens verschillende data worden er in de Binnenstad of het stadspark Valkenberg een hoop evenementen gehouden, muziekfestivals zoals: Jazzfestival, Breda Barst, Dancetour, Hartje Ginnken. Ook zijn er wat meer sportievere evenementen zoals: Outdoor Brabant, ParaGames, Eneco Tour het Mastboscross, wat zorgt voor veel bedrijvigheid in de binnenstad, maar ook in de verdere omgeving van Breda.
Een dagje weg

Vanuit ons hotel is de binnenstad van Breda goed te bereiken met de fiets, auto, taxi of bus. wilt u lopend richting onze binnenstad dan kunt u rekenen op een wandeling van ongeveer 30 minuten die voornamelijk over de Baronielaan zal lopen. Vanuit Hotel Mastbosch bent u binnen 3/5 minuten bij de dichtstbijzijnde bushaltes die u vanzelf richting de binnenstad zullen lijden. Tevens kunt u bij ons eventueel fietsen huren, waardoor u erg mobiel en flexibel bent om de verschillende delen van Breda en Omgeving te verkennen. Mocht u meerdere dagen in ons hotel vertoeven dan kunt u buiten de Binnenstad van Breda en Ginneken ook een aantal mooie fietsroutes rijden langs het Mastbos. Een daarvan is de Markdalroute die stuurt u langs de Mark richting Meerseldreef.

 
Breda Binnenstad
In Breda zijn er in de binnenstad een grote hoeveelheid parkeergarages en parkeerplaatsen beschikbaar, welke goed aangegeven staan op de verkeersborden. Wanneer u wat dichterbij het hotel wilt vertoeven dan is Ginnekenmarkt erg geschikt. Ginnekenmarkt is gesitueerd op ongeveer 15 minuten loopafstand van ons hotel en beschikt over een aantal gezellig cafés, restaurants en diverse winkeltjes. Ginneken heeft ook zijn eigen evenementen, zoals Braderie Ginneken, winterfestival Ginneken en de Ginneken Kermis Ginneken.